Familiewapens

Noorda

familiewapen NoordaWapenschild in blauw met vijf gouden eikels in groene dop. Blauwe dekkleden zijn gevoerd met goud. Een aanziend helm met een vlucht als helmteken.

Het wapen Noorda wordt in de familie beschouwd als het familiewapen. In de stamboom is het (nog) niet gelukt om het wapen Noorda te bevestigen of te ontkrachten. Voor het invoeren van de burgerlijke stand in 1811 komt de naam Noorda nauwelijks voor in de noordelijke provincies, waar toch waarschijnlijk de roots van de mannelijke lijn Noorda liggen.

Helmich

familiewapen HelmichWapenschild in rood met een aanziend zilveren helm, versierd met een gouden ketting waaraan een ruitvormig kleinood hangt waarvan de hoeken van parels zijn voorzien. De helm is gedekt met een gouden kroon van drie fleurons en twee parels. Rode dekkleden zijn gevoerd met zilver. Een aanziend helm met een vlucht als helmteken. Twee griffioenen, rood getongd als schildhouders (niet afgebeeld).

Het wapen Helmich werd in de 17de eeuw door Michaël Helmich, richter te Goor, gevoerd. Zijn latere achterkleinzoon Michaël Helmich heeft in de 18de eeuw een huis laten bouwen in Zwolle, waar hetzelfde wapen op de gevel is weergegeven. Vandaag de dag is dit het stedelijk museum in Zwolle. Het familiewapen Helmich is op de volgende manier met de stamboom Van Der Werf verbonden:

(1753 Zwolle) Michaël Helmich x Johanna Maria van Grootveld

(1713 Goor) Arnoldus Johannes Helmich x Elisabeth van Arnhem

(1677 Goor) Warnerus Helmich x Anna Catharina Shoemaker

Michaël Helmich x Maria Sophia Hoefslag

Hendrik Helmich x Anna Benoit

Geert Helmich x Derkje Kuytenbrouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *